Sosyal Sorumluluk Projesi: 7'den 77'ye Yeditepe PRP

2011-2012 akademik yılında da son sınıf öğrencileri Bitirme Projesi olarak Üniversitemiz Kampüsü çevresindeki ilkokul öğrencilerine abla ve ağbi öğretmenler olarak destek vermek, çevredeki yaşlı bakım evinde yaşayan büyüklerini tanımak ve onları yalnız bırakmamak amacıyla bir "7'den 77'ye Yeditepe PRP" Sosyal Sorumluluk Projesini gerçekleştirdiler.

Hafta içinde her gün gruplar oluşturarak sırayla Üniversiteye ailelerinin getirdiği öğrencilere bir saat ders verdiler; yine sırayla her gün Özel Çağdaş Yaşlı Bakımevi'ne giderek burada yaşayanları ziyaret ettiler. Mehmet Akif Kaya Projeyi oluşturmayı üstlendi ve Çevremizdeki Özel Çağdaş Yaşlı Bakım evi yöneticileri ile konuştu. Facebook'ta grup iletişimini sağlayacak bir grup sayfası açtı. Müge İlhan öğrencileri toplamak için velilerle görüşmelere başladı. Berk Sarıca çocuk hakları ile ilgili Unesco'nun sürdürdüğü çalışmaları araştırdı; Avrupa Birliği'nin "Solidarity Between Generations" yılı etkinliklerini, kuşaklararası işbirliğini arttıracak çalışmaları inceledi. Ege Güneş Türkiye'de bakım evleri ya da huzurevlerinde kimlerin kaldıkları ile ilgili araştırma sonuçlarını bulup "facebook"taki sayfamıza koydu.

Türkiye'de Huzurevleri Gerçeği" başlıklı araştırmaya göre, huzurevini tercih eden yaşlılar arasında yüksekokul mezunları ilk sırada yer alıyor.

"7'den 77'ye Yeditepe PRP"

"Türkiye’de Huzurevleri Gerçeği"