Sosyal Sorumluluk Projesi: Kimse Yoksa Biz Varız

Kayışdağı’ndaki ev hanımı komşularına destek olmayı amaçlayan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri “Kimse Yoksa Biz Varız. Siz de biz olmaya var mısınız?” diye seslenerek komşularına yardım etmek istediler. Öğrenciler önce kapsamlı bir araştırma yaparak ev hanımlarıyla ayrı ayrı görüştüler ve onların ortak bir yönlerinin el becerileri olduğunu saptadılar. Ardından hanımların el becerilerini ev ekonomilerine katkı sağlayacak ürünlere dönüştürmeleri için kendilerine örgü ve takı malzemesi verdiler. Öğrenciler hanımların evlerinde üreterek kendilere teslim ettikleri ürünleri Üniversite içinde açılan standlarda segileyerek satışa sundular. Elde edilen gelirler ürün sahiplerine verilerek evlerinin bütçelerine katkıda bulunmalarını sağladılar. Proje sonunda katılımcı hanımlar öğrencilerin bu çalışmasının kendilerine mutluluk verdiğini, sosyalleşme sağladığını, günlerini daha verimli geçirdiklerini ve aile bütçelerine küçük de olsa bir katkı sağladıklarını belirterek mutluluklarını dile getirdiler.

"Kimse Yoksa Biz Varız"